Rel Sepur - The Series of Talkiban [1]

“Mang, nangapa ning rel sepur tek pai watu ning iring tengen kiwene?” takon Dalban, ponakane.

“Ya,watu-watu gunane kanggo nahan goncangan waktu sepur liwat, ban dalban” Jawabe Talkiban, lengkap pisan karo grak awake goncang oyeg. Mirip wong kejang. Njawab srius.

“Salah, Mang”.

Oh nyatane ponakan lagi nguji, ora takon pengen weruh jawabane, kari-kari pengen maen badek-badekan.

“Terus apa kuh, alasane?” Talkiban balik nakon.
“Nangapa ning rel sepur dipai wbatu?”
Dalban njawab, “Ya, lamon tek pai kue jalabiya, mengkone pragat tek pangan ning Mamang.”

Sekejap kilat, si Dalban mlayu karo gemuyu nyengir jaran nyringis ngledek, katon pisan ponakan Talkiban ngrasa puas wis ngerjai mamange. Talkiban gancang nglepas sesisih sendale. Tek angkat duwur-duwur. Mlayu ngejar  Dalban, kurang ajar. Wongtua tek kerjai. Ambekane ngos-ngosan, pegel geceki dengkul.

Kesawang sing kadoan si Dalban ponakane meled-meled. Gentenan mang, wingi senang sing tek mbebodo ning mamang. Lagi enak-enake main bal, ujug-ujug teka kongkon balik, dikelangi bapa. Mbokan kuh ya temenan, tiwas bal-balane tek marini. Teka ngumah, jare bapane, sira tah weruh mamangira wonge gelo. Masih diandel bae. Mengkel.
***

Akun resmi terkait informasi, pengumuman dan konten blog.

Comments


EmoticonEmoticon