[Gurit] Ayat-ayat Kasmaran #4

Sampe Mati

Umah-umah, nok. Oli setaunan
Kakang durung maih kesenengan, duh sayang
Rasa wirang ning tangga lan bebaturan
Rabi siji kurang sandang kurang pangan

Yen sengsara
Tan ana banda
Cinta kakang
Kanggo rabi
Sampe mati

Tugu, 21.05.2017
***


Tandang

Wongayu, kakaaaaaaaaaaaaang balik

Nandur randu, ditandur ning guri
Kakang rindu awan lan bengi

Wongayu duh wongayu

Papagen tekane si kakang
Karo suara merdune tembang
Kaya sing dingin sewaktu lagi tandang

Tugu, 21.05.2017
***


Aja Nolak

Wongayu tipis lambene.
Alim sopan tutur basane.
Pengsek bli bangir bli, cungure.
Pantes kesawange.

Apamaning yen sira wis nyandang,
bli tek bobadi gawe ati dadi kegembang.

Kakange pengen ketemu pengen nyawang,
bengi kien arep mono tandang.
Wongayu aja kesuwen,
gage bukaen lawang!

Aja watir tek gawa sekranjang salak,
wongayu aja elik aja nolak.
Mbokan kurang sekalian tek borong martabak.

Tugu, 21.05.2017
***


Lanang Nakal

Reang kih lanang nakal, reang kih lanang brandal
Reang sing watir mbokan kecewa mengko wis rumah tangga

Apa bli getun? Apa bli isin? Coba gah pikir-pikira dingin
Aja mandeng ning gantenge, mandenga ning perbuatane

Sebab ning kabar berita, jarene reang pleboy lan buaya
Tek rasa-rasa sekien sikape beda, demen ning reang kaya setengah-tengah

Lagi waktu nembe kenal, sira nakoni bae kapan ngawin?

Barang kien tek turuti, ning reang ora ngargai
Malahan sering nukari, pengene batese ning bakal laki
Senajan dinasehati, nyatane ora nuruti

Tugu, 21.05.2017
***

Akun resmi terkait informasi, pengumuman dan konten blog.

Comments


EmoticonEmoticon