Miyang Ning Dukun - The Series Of Talkiban [26]

Talkiban nembe bae marek ning dukun. Pakar pengobatan tradisional, urut lan jamu Jawa ning Desa Tegal Grubug. Sewise Talkiban kanda kerja lan menggawe apa, si dukun toli ngupai pantangan.

"Sira kudu, akeh olahraga. Sing cukup istirahate?"
"Iya, mbah"
"Aja nginung pil, ngopi, ngeteh, soda. Akehana nginung banyu putih"
"Waduh! Abot kayane, mbah"
"Aja kerja numpak mobil, numpak angkot bae. Yen bisa, luih bagus numpak sepede atawa lunga bae"

Angguk-angguk. Talkiban ngiyani, krana kurang begrak.

"Aja mangan ning jaba, gawa bekel sing umah, rangsum. Aja tuku-tuku"
"Iya, mbah"
"Kurangana mangan daging lan siput, panganan laut kah. Akehi mangan godong-godongan. Yen bisa puasa'a. Luih bagus"

Talkiban temu lemes. Toli nakon.

"Mbah, sebenere bae apa sih, lagi kena apa reange? Akeh nemen pantangane"

Mbah dukun, meneng suwe. Mendelik lan matane limbangan. Toli, narik napas suwe. Geleng endas lan ngelus dada.

"Masalae sira gajine cilik. Pegawe honor".
***

Akun resmi terkait informasi, pengumuman dan konten blog.

Comments


EmoticonEmoticon