[Esai] Sengit karo Kebeneran - Jawa Dermayu

Musuh reang ilok teka dewek. Lantaran reang ngomong "bener". Kelingan lagi jaman sekolah, pas guru klalen nakon "PR". Trus, reang ngacung. "Bu Guru, PR dikumpulaken bli?".

Pas ngaso reang dituding-tuding lan diwarai aja maning-maning mengkonon, sekelingane guru bae. Lamon diulangi, ora dibaturi. Sejeg-e kuwen reang dadi wong penting. Bocah nakal lan poncol sekolah nurut. Asal reang ngupai contekan.

Guru reang paham, lan ngupai wejangan. Baturira sing pas-pasan otake, aja egois menang pinter dewek bae. Kanggo apa sira pinter ilmune ora manfaat. Ilmune dibagi.

Ana sih, pira-pira sing bener pengen belajar. Sing akeh ya mung seneng nyontek. Sekien gede, ya ora beda sepira. Ngomong bener setitik, ya akeh sing bli seneng. Karena apa sing diomongaken soal kebenaran, dudu pembenaran.
***

Akun resmi terkait informasi, pengumuman dan konten blog.

Comments


EmoticonEmoticon