Wis Duwe Calon – The Series of Talkiban [24]

“Rat, sira ayu temen barang anggo jilbab!” Warnyem ngului kanda.
“Aduhhh nyem bisa bae, kita kuh asline durung nyaman kudungan. Lakine kita bae ruwed, sing kudu anggo jilbab lah, ongkob pisan. Enak sira mah nyem wis biasa kudungan”. Njawab Ratinih.

Warnyem ngremed tangane Ratinih, terus ngomong.

“Kaberan temen duwe laki.” Ratinih nglirik kaget.
“Apane sing kaberan?”
“Ya kaberan duwe laki bli pengen rabine manjing neraka, ning surga kuh tempate wadon soleha, cirine wadon soleha kuh ditutup aurate”.

Ratinih meneng suwe, sampe kedeleng matane limbangan. Ora suwe takon maning. 

“Terus kapan sira kawin lan si Sarmin, nyem?” Warnyem suwe bli njawab.
"Wis putus"
“Kok bisa?”
"Ora jodoh"
"Lah sih? konon sih, pasti ana lantarane ora?"
"Iya ana"
"Apa?"
"Dudu jodoh"
"Ihhhhh... sira mah nyem, terus sapa kiene, gentine?"
"Wis ana calone. Wis duwe"
"Sapa? ( penasaran) "
"Engko gah weruh"
"Si mamat atawa si pendi sing sering komen lan jempol ning status sira. Soale tempo waktu kita pernah deleng jarene arep serius"
"Ihhhh sira mah rat, percaya jeh ning lanang pesbuk, yen srius ya pasti mareki wongtua kita".
"Oh ... iya ya, anu tah si Tambal ban?"
"Arane Talkiban dudu tambal ban, ya mbuh"
"Oh arane talkiban, mbokan tukang tambal ban. Trus, demenane sira sapa? kok misterius pisan, dadi keder?"
"Allahu A'lam"
"Wih ... ebat sekien ya bisa bahasa arab keding?"
"Allahu A'lam kuh artine, ya mung gusti Allah bae sing weruh"
"Maksude apa kuh mung Allah bae sing weruh?"
"Demenane kita"
"Sira kuh nyem bli duwe demenan yaaaa, asline?"
"Ana, tapi Allah masih dadikena rahasia, kita pasti bakal ditemukena ning waktu sing pas"
"Konon yaaaaaaaaah?"
"Ratinih, sira bantuen kita donga ya, supaya gage ditemukena karo jodoe kita, demenan saumur urip."
"Aamiin.... Aamiin ... Ya robbal alamiin, mengko kita jaluk ning laki keding kon ngrewangi donga"
"sekalian bae ajaken wong sedesa kon melu donga, rat. Lewane. hahahha"
***

Akun resmi terkait informasi, pengumuman dan konten blog.

Comments


EmoticonEmoticon